Te olvasol még magazint?

Őszintén szólva, a magazinok valahogy nem vonzanak, nem veszek magazinokat és nem is olvasgatom őket. Van 1-2, ami érdekes, de azokat inkább az interneten olvasom el, ha pedig nagyon akarom, akkor pedig előfizetek rá. Nem veszek semmilyen újságot, nem gondolom, hogy egy ilyen klímakatasztrófa kellős közepén még több fát kivágjunk azért, hogy az embereknek legyen egy kis olvasnivalójuk.

Emlékszem rá, amikor kisebb voltam és még általános iskolába jártam, volt egy tini magazin, amit mindig megvettünk a lányokkal és a szünetekben azt olvastuk. Voltak benne interjúk zenészekkel, akkori hírességekkel, poszter, sminktippek, zeneajánlók, meg minden, ami érdekes lehet a tinilányok számára.

Azóta ugyebár sokat változott a világ, mindenkinek a kezében ott az okostelefon, bújja a számítógépet, inkább az idősebbeknél szoktam látni újságot és magazint a kézben, illetve a szakmai magazinok azok, amik még nagyon mennek. Pszichológiai, marketinges, üzleti, divattanácsadói magazinok, ilyesmikre gondolok.

Ezekből is szoktak egy csomót tartani a rendelőkben, szalonokban, olyan helyeken, ahol előfordulhat kisebb várakozási idő. Ezeket én is előszeretettel lapozgatom, ha fodrásznál vagyok, vagy várnom kell a banknál, postán – mert hogy itt is vannak magazinok, de inkább a saját nyomtatott médiájuk van kihelyezve -, vagy a rendelőben.

Vajon vissza fog még térni a nyomtatott sajtó arra a szintre, ahol régen volt? Fognak venni még annyi újságot és magazint az emberek, mint régen?