Többet tudok már a thai masszázsról

Van egy reggeli rituálém, ami ha elmarad, akkor sokkal zavarosabban indul a napom. Így szeretem tartani magam a megszokáshoz és minden reggelem ugyan úgy indítani. Magamtól ébredek, nem ébresztőre, megmosom az arcomat, majd kimegyek a konyhába és főzök egy kávét. Amíg lefő, kiválasztom melyik magazint fogom olvasgatni. Minden héten veszek néhányat különféle témákban. Nagyon szeretek kávézás közben magazinokat lapozgatni, ami megtetszik téma azt elolvasni vagy csak a képeket nézegetni. Sok hasznos dolgot tudhatok meg a magazinok változatos cikkeiből.

Most például egy thai masszázsról szóló cikket olvasok. Egyszer már jártam masszőrnél a Karma Thai Masszázs szalonban és ha jól emlékszem thai olajos masszázst kértem, ami nagyon nagy élmény volt. A tradicionális thai masszázst hagyományosan egyébként nem olajjal szokták végezni, hanem szárazon, ruhában. De természetesen létezik thai olajos masszázs több típus is, csak a tradicionális, amely technikai elemei visszavezethetőek egészen az ősi kínai masszázsra. Ugyanis a thai masszázs több ezer éves múlttal rendelkezik. A masszőrök hosszú évekig tanulják a technikát, a koreográfiát, hogy a test energiapontjait megfelelő módon tudják masszírozni. Nem csak az ujjaikkal, hanem az egész karjukkal, könyökükkel, térdükkel és lábukkal is masszíroznak a masszőrök. Ilyenkor feszítő és nyújtó mozdulatokkal nyomják az ember testét, amellyel elérik a várt hatást.

thai olajos masszázs

Ez a thai masszázs, legyen akár olajos vagy száraz, számos jótékony hatással bír az ember testére és lelkére egyaránt. Remekül felfrissít, energetikusabbá tesz, nyugtató hatása is van, rendkívül alapos átmozgatásra kerülnek az izmok. A thai masszázs jó hatással van az izom és ízületi fájdalmakra, csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a migrént. A keringést is serkenti, oldja a stresszt és kifejezetten erős relaxációs hatása van. Továbbá erősíti az immunrendszert, rendbe tudja tenni a zavaros anyagcserét ha valakinek szív és érrendszeri betegsége van, akkor arra is pozitív hatással van a thai masszázs.

A magazin olvasása közben újból kedvet kaptam, hogy masszőrhöz menjek, sőt már nagy szükségem is van rá, hiszen nagyon sokat ülök mostanában otthon a laptopom előtt, mivel itthonról dolgozom. Érzem, hogy fájdogál néha a hátam, biztosan jót tenne neki egy olajos thai masszázs. Be is jelentkezem még a héten a Karma Thai Masszázs szalonba.

Ha jól emlékszem rengeteg masszázs típus közül lehet választani, mint például a hát, váll, nyak, fej vagy talp masszázs, lehet kérni olajos, kókuszolajos, száraz, meleg olajos és herbál masszázst is. A pároknak, barátoknak, családtagoknak pedig van lehetőség páros masszázst is választani, ami kifejezetten jó közös élmény lehet.

Nagy meglepetésemre minden masszázsra van 20% kedvezmény, így inkább nem a fél és az egy, hanem a másfél órás masszázst fogok választani. Örülök, hogy ez a magazin akadt a kezembe, hogy eszembe juttatta ezt a masszázs élményem. Elgondolkodom, hogy édesanyámnak veszek egy ajándékutalványt, mert szerintem ő még sosem járt thai masszőrnél. Biztosan tetszeni fog majd neki, csak még azt nem tudom milyen masszázst válasszak. De majd lehet inkább rá fogom bízni a döntést.