Mi már nem magazinokból tájékozódunk az alkoholizmus kezeléséről

Amikor elkezdtem újságírónak tanulni, minden álmom az volt, hogy nekem nyomtatásba kerüljenek a cikkeim. El sem tudtam akkor képzelni másmilyen megjelenési formát. Hiszen egy újság, egy magazin nyomtatott formája akármikor kézbe vehető, újra olvasható. Megvan annak is a varázsa, hogy effektíve a kézben lehet tartani az újságot, a papír illat, vagy éppen az, hogy ha egy magazinban megtetszik egy cikk, vagy éppen egy bútordarab, akkor azt ki lehet vágni, el lehet tenni, vagy éppen kollázst készíteni belőle. Tényleg más világ tárul most már elénk, hogy a netes cikkek teret hódítani, és a nyomtatott sajtós megjelenések már elveszik létjogosultságukat. De én remélem nem szorítja teljesen ki a netes sajtó a nyomtatottat. Persze már én is áttértem arra, hogy mindenre az interneten keresek rá, ott intézem az ügyeim.

A legaktuálisabb ilyen keresésem, éppen a párom testvére miatt volt, most lett elege a családnak, hogy az alkohol miatt nem tud rendes életet élni, és most összefogtunk , hogy megsegítsük őt. Eddig is elfogadtuk, hogy milyen helyzetbe keveredett és reméltük, hogy saját erejéből képes lesz kilábalni, de nem így történt, és már olyan súlyos állapotok uralkodnak, hogy elvesztette a munkahelyét és kilátástalannak látja a jövőjét. Eddig rábeszéléssel, megbeszéléssel próbáltuk egyengetni az útját, de úgy látszik a szenvedély szeretete erősebb volt, mindig az győzedelmeskedett a család segítő szándéka felett. De így, hogy a munkáját elveszítette, már ő is kezdi kapizsgálni, hogy ténylegesen rossz az az út, amin jár. Most már önmaga is belátja, hogy segítségre van szüksége, mivel az alkohol utáni vágyát nem tudja csak úgy figyelmen kívül hagyni. És már nem elég az, hogy a család milyen biztos támaszt nyújt számára, hanem szakemberek segítségére van szükség. Egy kritériuma volt, hogy nem szeretne a kórházi elvonóra vonulni, hiszen az az ő elmondása szerint még inkább visszavetni, az amúgy sem jó állapotában. A művi környezet még jobban megbetegítő hatással lenne rá, amit el szeretne kerülni.

Ezért kezdtem el kutatni az interneten és találtam is egy szuper intézményt, amelynek a honlapja; felepulok.hu rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Nem csak azért, mert egy szuper honlap; felepulok.hu, hanem az oldal tartalma fogott meg. Olyan részletesen leírja a folyamatokat, és a konzultáció módjait, hogy lehet csak egy személyben beszélgetni, de lehetőség van, hogy a konzultáción a család is ott van. Ahogy ezt olvastam szinte biztosra mentem, hogy mi ezt az opciót fogjuk választani, hogy a család is jelen lehessen a konzultáción, az általános felméréskor. Ezzel is biztosítani fogjuk a párom testvérét, arról, hogy mi maximálisan mellette állunk. Amint tovább tanulmányoztam ezt az intézményt, amely olyan családias környezetet biztosít a gyógyulni vágyók számára, mintha otthon lennének. Tehát ekkor feltűnt, hogy kiscsoportos és egyéni foglalkozásokat is biztosítanak, a gyógyulási folyamat végig szakemberek felügyelete mellett történik. Több sem kellett számomra, időpontot foglalta a konzultációra a párom testvérének, és megszerveztem, hogy a közeli család is ott legyen. Ahogy a linket; felepulok.hu megmutattam a párom testvérének neki is nagyon szimpatikusnak tűnt az intézmény, valami ilyesmit képzelt el magának ő is. Már alig várja, hogy a gyógyulási folyamatot elkezdhesse és, hogy újra a régi önmaga tudjon lenni, mindenfajta szenvedélytől mentesen. Érzi magában az erőt, és sok segítségre számít, attól a remek intézménytől, ahová be fog vonulni.