Nagymamám kalandjai a PC szervizzel

Néha meglep, hogy mennyire kimentek a divatból a magazinok. Régen ez volt az egyik legnépszerűbb formátum az információközlésnek, mostanra azonban szinte teljesen eltűntek a köztudatból. Megvallom őszintén, ha a kezembe kerül egy magazin, mert mondjuk édesanyám vagy nagymamám megveszik, akkor én már el sem olvasom, csak a rejtvényeket fejtem meg, és már nem is foglalkozom velük tovább. Az internet már teljesen felváltotta a nyomtatott médiumokat, egy bizonyos korosztály alatt az emberek már nem is nagyon fognak a kezükbe egy újságot. Szinte el sem tudják képzelni, milyen lehet, ha nincs azonnali hozzáférésük az internethez. Kapcsold ki az internetet, és a tinédzser már nem is tudja, mit kezdjen magával.

A nagymamámnak nincsen ilyen problémája. Az internet egyedül azért van bevezetve a lakásába, hogy amikor az unokahúgomra vigyáz, akkor az unokahúgom el tudja foglalni magát. A számítógép is csak azért van jelen, hogy a világ minden táján élő rokonokkal tudjon videochatelni, mikor ott vagyunk, hogy beállítsuk neki. Egyébként pedig csak elolvassa a napi sajtót, és minden héten megveszi a kedvenc magazinjait, és onnantól kezdve ő teljesen jól elvan. Neki nincs szüksége arra, hogy másodpercenként pörögjenek az új információk a szemei előtt. Neki elég az, ha minden reggel elolvassa az előző napi híreket, a különböző pletykákból pedig elég neki heti egy adag. Ez egyébként elég tisztelendő, mert személy szerint én már attól lemaradva érzem magam, ha pár óránként nem nézek rá a hírekre a Google-ön. De ez már generációs probléma, ami sajnos elkerülhetetlen a mai világban.

pc szerviz

De azért meg kell mondanom, néha az internet is igen hasznosnak bizonyul. Nemrég tönkrement a gép, amit Nagyimnak szereztünk, mert sikeresen benyelt valami vírust. Ő még arra gondolt, hogy majd valami újságból vagy magazinból keres egy hirdetést vagy ajánlást, de inkább közbeléptem, ne fecsérelje erre az idejét. Az internetes keresés mindent sokkal gyorsabban megold. Ki tudja, hány ezer magazint kellett volna átnéznünk, hogy találjunk egy hirdetést, míg az internet azonnal millió találatot dobott fel.

Nem akartunk nagyon sok időt tölteni a kereséssel, az elsővel megpróbálkoztunk, amelyik kiírta, hogy vállalja ezt a típusú gépet is, és nem került egy kisebb vagyonba. Végül a PCMentorra esett a választásunk. Az elsők között dobta fel a Google, és nagyon sok pozitív dolgot olvastunk erről a pc szervizről, úgyhogy őket kerestük fel.  Pesten és Budán is van üzletük, így tudtunk választani, melyik helyszínre visszük a gépet. Az oldalukon azt írták, hogy személyesen is kijönnek Budapesten és annak vonzáskörzetében, így ezt a lehetőséget is választhattuk volna, ha úgy alakulnak a dolgok, de szerencsére volt időnk arra, hogy személyesen bevigyük a számítógépet.

A nagymamám ragaszkodott hozzá, hogy ő is jelen legyen, és hiába nem ért egyáltalán a PC-hez, ő is végighallgatta a lehetőségeket, amit az alkalmazottak felvázoltak. Külön köszönet nekik azért, hogy olyan türelmesen és segítőkészen válaszoltak a kérdéseire, és hogy ilyen nyugodtan és érthetően magyarázták el neki a PC szerviz alapjait, és hogy mi mit is jelent valójában. Az oldalukon is azt írták, hogy 15 ezer elégedett ügyféllel rendelkeznek, de ilyen rendes dolgozókkal ez nem is csoda.

Már mikor eredetileg utánanéztünk a szolgáltatásaiknak is oda voltak írva az áraik és az, hogy milyen gyorsan számíthatunk arra, hogy elkészülnek a géppel, de ezeket itt is elmondták, és meglepő módon tartották is magukat hozzá. Nem volt ez a folyamatos ígérgetés, hogy „Jaj majd jövő hétre elkészül”, aztán négy hónappal később örülsz, ha egyáltalán visszakapod. Nagyon hamar elkészültek a javítással, és még egy éves garanciát is vállalnak arra, hogy a PC remekül fog működni.

Kicsit féltünk, hogy nem tudnak majd segíteni, mert egy nagyon alap számítógépről van szó, ráadásul nem is a legújabb típusba tartozik. De megnyugtattak minket, hogy a legtöbb esetben tudnak megoldást találni a problémákra, és sikeresen meg tudják javítani a gépet. Igaz, hogy mindenhol azt írják, hogy 98 százalékos a javítási arányuk, de az embernek van egy olyan rossz szokása, hogy a saját problémáját mindig a világ végének látja, és azt hiszi, nincs esély. Mi is csak egy sima vírust kaptunk, mégis úgy gondoltuk, hogy javíthatatlan a dolog. Szerencsére nem így volt, feleslegesen idegeskedtünk. De jó tudni, hogy az ilyen aggodalmai miatt nem nézik bolondnak az embert, hanem készségesen állnak szolgálatára.

Azóta utánanéztünk, mi mindent vállal még a PCMentor, és meglepve láttuk, milyen széles körű szolgáltatásaik vannak. A különböző pc szervizeléstől kezdve az használt számítógépek értékesítésén át a beüzemelésekig mindent vállalnak és mindenben tudnak segíteni. Jó tudni, hogy bármivel fordulhatunk hozzájuk, segítenek helyrehozni a gépeinket. Mint kiderült, szoros kapcsolatban állnak a gyártókkal is, így ha valami komoly gondot okoztunk volna akár a saját, akár a nagymamám gépén, tudtak volna új alkatrészt szerezni, és nem kellett volna nekünk utánajárni a gyártónál. Mivel nem vagyok hozzáértő, engem könnyedén átvághatna egy csaló, hogy ilyen meg olyan jó minőségű alkatrészt ad nekem sok ezerért, de hála az égnek, ez csak én lennék, a PCMentor csapatát így nem csaphatják be. Ők megbízható forrásból szerzik be a részeket, hogy a lehető legjobb alkatrészekkel a lehető legjobb munkát végezhessék.  

Én csakis ajánlani tudom ezt a pc szervizt, de ha esetleg nekem nem hisznek, akkor keressék fel a weboldalukat, ahol több elégedett ügyfél élményeit olvashatják, és maguk is láthatják, hogy szinte mindenki elégedett volt a munkájukkal. Ha nem szeretnének maguk odamenni az üzletbe, akkor távolról is tudnak segíteni, és a szolgáltatásaik ár-érték aránya is megfelelő. Mindenki tudja, hogy egy elektronikus eszköz javítása drága dolog, és sokan ki is használják ezt a beletörődést, vagyonokat számolnak fel a legkisebb dolgokért is. A PCMentor csapata azonban teljesen normális és megfizethető árakkal dolgoznak    

Nagymamám odavolt a „kedves fiatalemberekért”, akik megjavították neki a számítógépet, ezért ha rám is nem is hallgatnak, Nagyim tanácsát fogadják meg. Professzionális munkát kapnak a pénzükért, és mindenben a segítségükre vannak, ennél többet pedig nem is kérhetünk egy PC szerviztől. Mindenképp nézzenek rá a weboldalukra, ha elromlik a számítógépük, mert biztosan tudnak segíteni a problémájukon.

Megpróbálhatnak  magazinokban keresni PC szervizeket, de higgyék el, sokkal gyorsabban megtalálják a megoldást, ha ránéznek az internetes kereső első pár hirdetésére. Biztos vagyok benne, hogy a PCMentor oldala és csapata az elsők között lesznek, mint PC szerviz. Sok ezer elégedett ügyféllel, több évnyi tapasztalattal a hátuk mögött, nevük garancia lehet a minőségi munkára, amit nyújtanak. Nyugodtan alhatnak még egy hibás géppel is, hiszen biztosan lehetnek benne, hogy a PCMentor PC szervize sikeresen megjavítja a gépüket, hogy utána még sokáig nyugalomban használhassák azt.