Az iskolamagazin legérdekesebb cikke

Szerkesztő és író vagyok az iskolai magazinnál. Én csinálom az “Ismerjük meg Magyarországot” című rovatot, amiben minden héten ismertetek egy kis falut vagy községet. Igyekszem olyanokat választani, amiket nem nagyon ismernek és mégis van bennük valami érdekes.

A múlt héten Újlengyelről írtam. Újlengyel Pest megyében, Dabas járásban található, az M5-ös autópálya mellett. Érdekesség, hogy kifejezetten stabil önkormányzattal rendelkezik, valamint alkalmas hely az adóoptimalizálásra. Ennek az az oka, hogy ebben a községben több mint 30 éve nincs iparűzési adó. Ezeket az információkat egy székhelyszolgáltató cég honlapjáról tudtam meg, amelyet mindjárt meg is osztok az olvasókkal.

Amiatt, hogy Újlengyel azon kevés Pest megyei község egyike, ahol nem kell a cégeknek iparűzési adót fizetnie, kifejezetten jó székhely lehet egy vállalkozásnak. A Székhelyszolgáltatás24 nevű cég éppen erre specializálódva alkotta meg a székhelyszolgáltatás csomagját. A székhelyszolgáltatás Budapest és Újlengyel székhellyel választható.

Mind a két csomag tartalmazza a cégnévvel ellátott táblát, amely kihelyezése nagyon fontos, mert ha a ez nincs meg, akkor meg tudják büntetni a tulajdonost a hatóságok. Tartalmazza még a székhelyszolgáltatás budapesti és újlengyeli csomagja is a levelek átvételét, szkennelését és továbbítását. A cég tulajdonosának nem kell rohangálnia a postára minden egyes hivatalos – és nem hivatalos – levél után, amelyet cége nevére küldenek. Továbbá fogadják a hatóságokat, a hivatalos ellenőrzéseket, mind szakszerűen, nagy tapasztalattal és természetesen a jogszabályoknak megfelelően. A csomagba még beletartozik, hogy havonta egy alkalommal biztosítanak díjmentesen tárgyaló termet az ügyfelek számára.

Ezek a csomagok újlengyeli székhellyel 39 ezer forintba, budapesti székhellyel pedig 29 ezer forintba kerülnek 6 hónapra, plusz egy ajándék hónap is jár a csomaghoz.