Ha nem csak magazint olvasnál, itt egy szuper oldal

Gyerekkorom óta rajongok a magazinokért. Az édesanyám gyűjtötte a különböző lakberendezéssel kapcsolatos, színes-szagos újságokat, és egy-két női magazint is rendszeresen vásárolt. Így nem csoda, hogy a gyermek-magazinoknak hamar rendszeres vásárlója – azaz szülőktől “kikönyörgője” – lettem, a rajzpályázatokon egyenesen brillíroztam. A mai napig nagyon szeretek fizikai formában létező magazinokat olvasni, de egyébként a könyvekkel is hasonlóan vagyok: nekem az e-book nem adja vissza ugyanazt az élményt, mint egy könyv, aminek végigsimíthatok a gerincén, megszagolhatom a lapjait, satöbbi. A magazinjaimat is nagy becsben tartom, külön szekció van nekik a polcon fenntartva, irattartó papucsokban, annyi évfolyam összegyűlt már. A pszichológiai témákkal foglalkozó magazinok és a művészeti kiadványok is nagy kedvenceim – legyen szó irodalomról vagy képzőművészetről, szívesen kapcsolódok ki ezek olvasásával. Közben mégis mindig van bennem egy rossz érzés, mert elkeserítő számomra, hogy milyen nehezen tudnak fennmaradni ezek a magazinok. Drága a nyomdaköltség, a dolgozókat is fizetni kell (bár sokan külsősként dolgoznak be), és az internet elterjedésével már sokkal kevesebben olvasnak magazinokat, főleg glossy kiadványokat – a napilapoknak, alacsonyabb megjelenési minőségű, de tartalmas lapoknak jobban megvan a hagyománya.

Amikor megszerzek egy-egy női magazint, vagy divatlapot, mindig azzal kezdem, hogy gyorsan átlapozom, ilyenkor feltérképezem, milyen témák érdekelnek kifejezetten, és melyek kevésbé. Aztán sorban haladok a cikkekkel, riportokkal, ha valami nem köti le a figyelmemet, akkor kihagyom. Tudom, hogy vannak, akik rituálisan hátulról kezdik olvasni a lapokat, én azt nem szeretem. Nem véletlen a felépítése ugyanis. A főszerkesztő levelét is mindig elolvasom, noha megmondom őszintén, sokszor egy nagy katyvasznak érzem őket. A horoszkóp létjogosultságát a mai napig nem értem a magazinokban. Nem utasítom el teljesen az asztrológiát, és a csillagjegyek egyes jellemzőit, de a napi, heti, havi (stb.) horoszkópban sosem hittem, sőt, kifejezetten butaságnak tartom. Élnék a gyanúperrel, hogy ez egy jól bevált mód arra a magazinoknál, hogy megtöltsenek még egy plusz oldalt valamiféle tartalommal. (A sok reklám mellett.)

Azért nem csak nyomtatásban, hanem online is lehet hasznos olvasmányokat találni. Nem feltétlen kell e-bookra vagy online magazinra gondolni, bőven akadnak olyan szakértői, információban gazdag oldalak is, amelyek nagy segítségünkre lehetnek egy-egy speciális témát illetően. Nekem az egyik ilyen oldal, ami beugrik, nem más, mint a futesrendszerek.hu, amit egy barátom ajánlott a figyelmembe akkortájt, amikor először elgondolkoztam azon, hogy ideje lenne egy korszerű és fenntarthatóbb fűtési rendszerre váltanom, ha már belevágok az otthonom felújításába. Arra gondoltam, hogy ezáltal a jövőbe is fektetek egyúttal, és érdemes anyagilag is nagyban gondolkodnom, hiszen hosszabb távon fog megtérülni ez az elköteleződés. Ráadásul a mai körülmények között a legjobbnak láttam, ha minél inkább a megújuló energiaforrásokra támaszkodva tervezem meg, hogyan biztosítható az otthonom melege a leghidegebb időszakokban is.

Hőszivattyús bojler

Hőszivattyús bojler – hallottál már ilyenről? A kombinációk és lehetőségek száma – ha nem is végtelen -, de kifejezetten nagy a Hőszivattyús bojleren felül, már ha elektromos fűtésrendszer és hőszivattyú kombinációján gondolkozik az ember. Padlófűtés, radiátor, hűtés-fűtés a klíma segítségével? Bármi lehetséges, csak meg kell ismerni az ingatlan adottságait, egyedi jellemzőit, és az igényeket, használatra vonatkozó terveket is! Csak így fog egy olyan személyre szabott, egyedi igényekhez igazított megoldás születni, ami hosszú távon fogja szolgálni kényelmünket és otthonunkat. Így lehet, hogy valakinek a Hőszivattyús bojler a legjobb megoldás a vízmelegítésre, míg másnak nem ez lesz a legpraktikusabb opció.

A hőszivattyúnak számos előnye van. Először is kifejezetten nagy hatékonysággal működik. A környezetben található forrásokból kiválóan hasznosítja az energiát: akár a négyszeresét is “kitermeli” 1 kWh energiának hőenergia formájában. Mindez azt jelenti, hogy takarékos is, ami napelemes rendszerrel kiegészülve még fokozottabban igaz. A szolgáltatónál ráadásul kedvezményes H tarifa is igényelhető rá, így látható, hogy több opció is a rendelkezésünkre áll. Azt már mondanom sem kell, hogy egy ilyen jellegű beruházás a házunk értékét is növeli, mivel az energiahatékonysági besorolásunkat magasabbra tornázhatjuk ezekkel a korszerű, modern megoldásokkal. Nem mehetünk el amellett sem, hogy egy igazán fenntartható és környezetbarát megoldásról beszélhetünk, ma már tudjuk, hogy a megújuló energiaforrásokban rejlik a jövő záloga. Károsanyag-kibocsátástól mentesen, “tisztán”, zöld módon tudjuk megtermelni a háztartásuknak szükséges energiát, amiben a napelemes rendszer kiváló segítség. Mivel a hőszivattyús rendszereknek többféle verziója létezik, valamint számos berendezéssel kombinálhat, ezért igazán sokoldalú az alkalmazása és az előfordulása a háztartásokon belül. A hőszivattyú lehet az épületen belül (pl. levegő-levegő hőszivattyú, azaz klímaberendezés) és kívül is (víz-víz hőszivattyú, fúrt kút alappal), és nem csak a fűtést, hanem akár a hűtést, a melegvizet és/vagy a szellőztetést is biztosítani tudja a hőszivattyús rendszer.

A napelemes rendszer tehát a kirakós végső eleme lehet, egy olyan, szintén fenntartható lehetőség, ami alapján szinte teljesen függetlenedhetünk az áramszolgáltatótól – ott a megoldás a túltermelés esetén is, azt az áramot megvételezésre fel tudjuk kínálni számukra. Szerintem egy helyszíni felmérést mindenképpen megér a dolog, ugyanis közel sem biztos, hogy az ingatlanunk alkalmas a napelemek telepítésére. Ha igen, az egy nagyszerű lehetőség arra, hogy tovább növeljük komfortérzetünket és az ingatlanunk értékét is. Érdemes tehát élni ezzel a remek megoldással is.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni mindazoknak ezzel a bejegyzéssel, akik épp fűtéskorszerűsítésben gondolkoznak, és – hozzám hasonlóan, amikor belevágtam – noha valamennyi fogalmuk van ugyan a témáról, de jól jönne egy kis segítség. Fárasztó tud lenni az, ha sok különböző helyről kell összeszedni az infókat, így nekem nagy könnyebbség volt, hogy a futesrendszerek.hu-n mindent megtalálhattam az infrafűtésről, a hőszivattyúkról és a számos különböző elektromos fűtési megoldásról. Ezen felül a napelemes rendszerek is kaptak egy külön menüpontot maguknak, így rendelkezésre áll minden tudás ahhoz, hogy befizessünk arra is, és az árammal működő fűtési rendszerekhez szükséges energiát saját háztartásunkban termelhessük meg. Akár Hőszivattyús bojler vásárlásában, akár kazánban vagy bármi egyébben gondolkozunk, biztosak lehetünk benne, hogy a site nagyon hasznos dolgokkal fogja kiegészíteni a már meglévő tudástárunkat. Ezen felül az oldal segítségével elérhető szakemberek a lehető legprofibban állnak a szakterületükhöz, tapasztaltak és nagy tudásúak, így biztos kezekben van náluk az ember, és az otthona is. Tehát ha szeretnéd hasznosan múlatni az időt, amíg az új otthonoddal kapcsolatban tervezgetsz, akkor keresve se találhatnál jobb weboldalt, mint a futesrendszerek.hu – megér egy kattintást. Gondolj csak bele – nem kell sok idő- és energiabefektetés részedről, és egy olyan otthon birtokosa lehetsz, ahol a legmodernebb fűtési megoldások biztosítják az ingatlan megfelelő hőmérsékletét – igaz, mélyebben a zsebébe kell nyúlnia az embernek, nem egy mindennapos kiadás, de abszolút igaz rá, hogy hosszú távon sokszorosan megtérül.