A magazinoktól a kertészkedésig: különleges növény magok

különleges növény magok

Sokféle magazint nyomon követtem egész eddigi életem során. Régen persze ezek a magazinok papíralapúak voltak, most már a legtöbb elektronikusan érhető el, ami környezetvédelem szempontjából is pozitív. Ráadásul mindig ott lehet kéznél, megnézhetjük telefonon, tableten vagy laptopon is akár. Persze van egy varázsa annak, amikor a régi papírból készült magazinokat forgatja az ember, ez tagadhatatlan.

Sokan meglepődnek, mikor mondom, hogy bár tényleg mindenféle magazint faltam, a kedvencem az volt, ami édesapámnak érkezett, aki imádott kertészkedni. Így tanultam meg én is a kertészkedés csínját-bínját, és vetettem el idén is a számomra oly különleges növény magokat. Volt köztük bazsalikom, majoranna, levendula, kapor, és koriander is. Oh, mennyi csodálatos növényt lehet otthon termeszteni!

A különleges növény magok lelőhelye egy internetes webáruház, ahonnan a magok mellett sok minden más is beszerezhető a kerti munkákhoz. De akkor is érdemes szétnézni, ha az ember lánya nem művel földet, csak szebbé szeretné tenni a kocsibeállót, vagy egy kis árnyékos helyet szeretne teremteni a kertben.

Amikor barátnőm feltette a nagy kérdést, hogy miért online rendelem meg ezeket a vetőmagokat, nem voltam rest részletesen válaszolni. Az elsődleges szempont, hogy itt minden évben megkapok minden vetőmagot, amire szükségem van. Nem kell több üzletet végig járnom, és különféle márkát kipróbálnom. Itt van minden, ami kell és ami bevált, és még a sorban állást is megúszom, ráadásul neten leadni a rendelést csupán néhány perces feladat, ennyi idő alatt még a boltba sem indulnék el itthonról.

Ezeken kívül pedig fontos még számomra, hogy megbízható helyről vásároljak, ráadásul az sem utolsó szempont, hogy minden mást is megkapok, amire szükségem lehet a kertészkedés során, így aztán tényleg egy néhány perces rendelés leadással akár 3-5 üzletbe járást is megúszok. A termékeket pedig kényelmesen várhatom itthon, ami ebben a kánikulában nem utolsó szempont, éppen elegendő a kerti munkálatok során odakint tartózkodni.

A szállítási költséget szokták még tőlem kérdezni, de nem gondolom számottevőnek, hiszen, ha üzletbe mész akkor is van üzemanyagköltség, ráadásul ha többször mész el egy online rendelés helyett, garantáltan többe is kerül, mint a házhoz szállítás díja. Manapság pedig igen fontos odafigyelni arra, hogy mire költünk, így azt gondolom, duplán nyerünk az online rendeléssel, vagy már annyi érvet felhoztam, hogy triplán?

A hírlevelükre is fel vagyok iratozva, ami szintén nagy előnyökkel jár, hiszen elsőként értesülhetek a legújabb akciókról. Tudom, hogy manapság már reklám leveleket sem szeretnek sokan kapni, pedig tényleg megéri követni ezeket a leveleket. Természetesen a vásárláshoz nincs szükség hírlevél feliratkozásra, sem regisztrációra, ennek ellenére én mindig javaslom másoknak, mert így aztán tényleg nem lehet lemaradni semmiről.